KOOR MANNA 50 JAAR

Foto Kim Duindam 

Op zondag 4 juni viert koor Manna haar 50 jarig jubileum.
Het koor werd 50 jaar geleden opgericht door Harry de Jong en Pastor Rob Kurvers.
Van oorsprong was het koor een jongeren koor maar dat is in de loop van de jaren wel wat veranderd.
De leden zijn wat ouder geworden. Er is een lid dat 50 jaar op het koor zit: Tilly van den Enden.
In de beginjaren werden er veel uitstapjes georganiseerd naar andere kerken en daar werd dan de mis verzorgd met daaraan gekoppeld                          een gezellige dag.
Het koor heeft zelf een LP gemaakt waarvan de opbrengst bestemd was voor Terre des Hommes.                                                                                                 Ook zijn er bouwsteentjes verkocht voor een ziekenhuis in Recife in Brazielie.

Ook heeft het koor nog een cd gemaakt en deze is verkocht door de koorleden.
Toen het koor 40 jaar bestond hebben we via allerlei acties geld ingezameld voor een fietsen schuur bij het Thomashuis in Hellevoetsluis.
Koor Manna is een hechte groep. Mooie liefdevolle dingen maar ook droefenis kunnen we met elkaar delen.
Het koor repeteert elke dinsdagavond van 20 tot 22 uur.
Het koor verzorgt op de eerste zondag van de maand een eigen viering in de Adrianus kerk in Naaldwijk.                                                                                   Deze worden door de tekst- en muziekgroepen zelf gemaakt.
In de loop van de jaren heeft het koor diverse dirigenten gehad, maar helaas zitten we nu al 1,5 jaar zonder dirigent.                                                                 Het is erg moeilijk om een dirigent te vinden op amateurbasis. Ddat vinden we jammer., maar we blijven positief en gaan gewoon met ons                  combo Sonja en Petra door om mooie vieringen te kunnen zingen.
Ook zingt het koor wel eens in een verzorgingshuis. Daar zingen we onze eigen liederen maar ook de oude Nederlandstalige toppers.
Om ons jubileum te vieren is er zondag 4 juni om 11 uur een feestelijke viering in de Adrianuskerk in Naaldwijk.
Bij deze worden dan ook alle oudleden, donateurs en dirigenten voor deze viering uitgenodigd.
Na de viering gaan we met zijn allen gezellig onder genot van een kopje koffie nakletsen en oude herinneringen ophalen.
Het koor gaat op zaterdag 10 juni een gezellig dagje uit. Wat dat wordt is nog een verrassing maar het zal zeker een mooie dag worden.
Het koor hoopt dat we in de toekomst weer een dirigent kunnen krijgen. Dat zou het mooiste cadeau zijn voor ons 50 jarig jubileum.

 

DIRIGENT

Na een aantal jaren zonder dirigent te hebben gezeten hebben we eindelijk een nieuwe dirigent gevonden.                                                                              Marc Bogaers is vanaf 1 april onze dirigent. Hij heeft ruim 45 jaar ervaring als koordirigent bij diverse koren in het land.                                                 Momenteel heeft hij Koor Déjà Vu uit Naarden en Popkoor Pleasure uit Schiedam onder zijn hoede.                                                                                                We zijn dan ook blij met Marc als onze nieuwe dirigent.